איך להכין 10 פיצות נפוליטניות בעשרים דקות בלבד!
אם בחרתם להיכנס לפוסט הזה, כנראה שאתם מכינים או מתכננים להכין פיצות – והרבה פיצות.
אחת הבעיות כשמכינים פיצה בבית היא זמן ההכנה.
לכל פיצה לוקח המון זמן להיות מוכנה. כשמדובר בפיצה אחת – שתיים עוד אפשר להסתדר. אבל מה אם אתם מארחים ומעוניינים להכין 3 פיצות ומעלה? איך אפשר להוציא מספיק פיצות לכולם באותו הזמן?
דבר ראשון, תשימו לב שיש לכם מספיק מקום על השיש כדי שיתאפשר להניח עליו מספר רב של פיצות בו בזמן.
שימוש בכלים הנכונים.
כדי לעמוד במשימה של הכנת מספר רב של פיצות במקביל תצטרכו להשתמש בכלים הנכונים למשימה.
1 – מרדה (משוט) איכותי. בעזרת משוט איכותי תוכלו להרים את הפיצה מהשיש אל התנור. רצוי להשתמש בכף פיצה מחורר כדי שקמח הפתיחה יסתנן החוצה. כף פיצה
2 – תנור המגיע ל 320 מעלות סלציוס לפחות! כאשר פותחים את דלת התנור החום בחלל התנור יורד. לכן מומלץ לעבוד על טמפרטורה גבוהה 320-500 מעלות סלציוס כדי שחלל התנור יתחמם שוב ויאפה בצורה אחידה את הפיצה. ככל שהמעלות יהיו גבוהות יותר כך הפיצה תהיה מוכנה מהר יותר. (עבור סוג פיצה שונה מנפוליטנית נרצה טמפרטורות נמוכות יותר) . לרוב נרצה לעבוד על תנור שיש לו אפשרות להגיע לטמפרטורה גבוהה מ 320 מעלות כדי שהוא לא יכנס להשהיה לעיתים קרובות. התנור שלכם לא מגיע ל 320 מעלות? משטח האפייה המהיר יכול לעזור לכם! או להתחדש בתנור איכותי
3 – אבן פיצה. מרכיב חשוב נוסף הוא האבן עליה מונחת הפיצה. לאבן חשיבות רבה מכיוון שהיא סופגת חום ופולטת אותו בחזרה לחלל התנור באופן קבוע. כאשר בצק הפיצה נוגע באבן, האבן מוליכה את החום האגור שבה אל הבצק. 2 דברים חשובים קוראים בזמן הזה הראשון הוא חימום הבצק והשני הטעם שהבצק סופג מהאבן. כאשר האבן איכותית היא תהיה בעלת מוליכות חום נמוכה מה שיגרום לבצק להיות מוכן וקריספי אך לא שרוף. מבחינת הטעם פיצה שהוכנה על אבן שמוט תקבל טעם שונה מפיצה שהוכנה על אבן סאפוטו ביסקוטו או משטח האפייה מהיר.
4 – כלי לניקוי אבן פיצה. מפעם לפעם ואפילו בין פיצה לפיצה ישארו קמח, תוספות, גבינה על האבן. את אבן הפיצה לא מומלץ לשטוף בכלל גם לא במים וזה נכון לאבן שמוט, אבן וולקנית, אבן סאפוטו וכו'. אז איך מנקים את האבן פיצה? עושים זאת באמצעות מברשת ניקוי לאבן פיצה! ולא, אל תשתמשו במברשת של הגריל שלכם היא תהרוס את האבן. מברשת ניקוי תנור
אופן עבודה:
נחמם את התנור מראש ל 500 מעלות חום עליו ו 450 חום תחתון (סלציוס)
לפיצה – תחילה נפתח את 10 כדורי הפיצה שברשותנו לצורה של פיצה.
נעבור על כל בסיס פיצה ונכסה אותו בשכבה של רוטב כמו שאנחנו אוהבים.
נוסיף גבינה ותוספות.
נתיז קצת קמח לפתיחה על המרדה, נתפוס את הפיצה בשוליים בשעה 12:30 (יד אחת על 12 והיד השנייה על 30) ובתנועת סיבוב נעלה אותה על המרדה.
נזיז קדימה אחורה את המרדה כדי שהפיצה תזוז על המרדה והקמח פתיחה יסתנן החוצה. נשים לב שהפיצה לא נדבקת למרדה.
נפתח את דלת התנור ונניח את הפיצה על האבן, נמתין דקה – דקה וחצי, נוציא את הפיצה, אפשר להוסיף שמן זית, בזיליקום ובתיאבון!